Ultimul stinge lumina.. fragment

Preotul îşi toarnă pahar după pahar  ţinậndu-se de inspectoarea care s-a prăbuşit pe masă bolborosind cuvinte greu de priceput.Bărbatul Pălinei îi şopteşte ceva , îl trage de haină pe popă apoi zice mai mult ca pentru mine:

-Lasă că te trezesc eu părinţele! De n-or curge apele pe tine ca Murăşu’ la vale !

Fata şi-a revenit miraculos odată cu apariţia doctoriţei care se înfruptă copios dintr-o bucată mare de carne.Mă priveşte lung pe sub gene continuậnd să mănậnce apoi ca la un semn se ridică şi-mi înfige un deget în piept :

-Auzi nenicule ? Da’ tu cậnd ai de gậnd să-mi trậnteşti un kinder ?S-au crezi că am să te aştept o viaţă să-ţi pui sămậnţa în ogor?

-Amely iar ai gậnduri zburătoare în cap? N-ai spus tu că nu vrei copii şi nu cu mine dacă te răzgậndeşti?

-Am să te bat la cap pậnă pică ceva pe tine bolundule! Păi tu nu ştii că la noi la femei  nu e da, da e nu şi poate e clar nu ? Trebuie să mă violezi dacă-s confuză! Să mă violezi auzi?

-Ţi-au pus ăştia ceva în mậncare fată hăi? Sau plimbatu’ cu helicopteru’ ăla pe sus îţi nebuneşte ovulele? Sfinte!

Întreaga procesiune se mută în curtea Pălinei ce a decedat din cauza inimii.Alte mese, lacrimi, copii care aleargă în curte , preotul se clatină în vreme ce intră în căsuţa mică unde o găseşte întinsă pe respectiva dusă în veşnice plaiuri vậnătoreşti.

-Stai părinţele că vezi tu! Şopteşte din nou Chivu ieşind afară pe uşă şi postậndu-se în dreptul geamului tocmai la capul moartei.Înăuntru au nimerit pe lậngă popă, primarul, nevasta lui, directorul de şcoală cu nevasta,soacra şi încă două bătrậne cernite din cap la picioare.Chivu ridică uşor mậna şi deschide geamul de care are agăţat o aţă apoi se propteşte bine şi trage aţicul concomitent cu imitarea perfectă a vocii Pălinei:

-Doomnn premar, doomnn premar, trebi să mori ca să mă vezi!

Mậna moartei s-a ridicat în secunda 2 sau 3 iar în secunda 6 sau 7 uşa a devenit neîncăpătoare în capete lovindu-se, în mậini,5 trupuri icnind, răcnind, dorind să iasă la aer.Popa e alb var la faţă, vomită undeva spre nord apoi se ridică:

-Preoţele, trebuie s-o ducem la groapă, eşti galben, galben!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.