13

-Nu promit.Nu-s religios din fire şi am o mică socoteală cu unchieşu de sus.Voi trece să văd care-i drama cu voi.

Zeci de avioane trec peste capul nostru gălăgioase , miroase a război brut  năclăit în sậnge , fum.Din cậnd în cậnd se aud explozii, păsări îndoliate în flăcări cad peste ce a fost cậndva mare.

Mă retrag cuminte spre casă. Lisa îmi lipseşte căci e dată dispărută cel puţin din raza mea vizuală.Lipseşte acel personaj feminin cu care să-mi împart noaptea.Strada e plină de militari, cobor la staţia de metrou unde  lumea se înghesuie în faţa unui ecran uriaş:

“ –Ce părere aveţi domnule senator de dispariţia apei ? Secarea mării ? Ce ne puteţi spune?

-Nimic practic, odată cu reducerea vitezei de rotaţie am observat că rezervele de apă s-au micşorat.Nu ştim cauzele.Zilele şi nopţile au devenit mai lungi şi mai grele.

-Aţi observat dispariţia unor specii de albine? Din ce cauză? Ce se va întậmpla mai departe?

-Departamentul european pentru agricultură a fost distrus săptămậna trecută de un incendiu.Tot ce aveam acolo a ars.Şi aici mă refer la toate datele culese din Eurasia.Suntem într-o situaţie catastrofală.

-Ne scuzaţi, întrerupem emisia pentru cậteva minute datorită unui incendiu izbucnit la unul din reelele de televiziune aflat la Moscova”

-Sfậrşitul e aproape!  Înscrieţi-vă! Pocăiţi-vă!

Omul şi-a dat jos costumul alb îmbrăcậnd o pelerină de culoarea cărbunelui, trece pe la  fiecare gură cască , vorbeşte, oferă consolări , predică.La final e dus pe coama entuziasmului de valul uman ce părăseşte staţia de metrou lăsậndu-mă  singur.pe peron.Un cậine hămesit traversează liniile sub panoul uriaş care continuă să funcţioneze haotic, trist:

-Pe toţi i-am convertit, pe tine nu.Tu nu crezi în nimic.

Pastorul s-a întors singur de data asta călcậnd apăsat din dală în dală pậnă în apropierea mea.

-Cred numai ce văd.Ori ce văd sună a final.A moarte .Ce vrei să cred în minuni biblice? Ştii că de mậine nu vom mai avea curent electric?

-Da.Au căzut staţiile 1 şi 2 .Mai degrabă au fost aruncate în aer.Cậnd nu ne convine ceva aruncăm totul în aer.Vii la biserică? Îţi ofer un pat , o femeie.Tot ce doreşti.Ce zici?

-Tu erai pe dig lậngă mare.Acum îmi dau seama.Poate mai bine ar fi să mă duc la mall.Şi-acolo  au paturi, mese calde, femei.Lisa e acolo.

-Lisa-i la biserică, o să-ţi povestesc  pe drum mai multe.Hai!

-Vrei să mă converteşti la religia ta.Vrei să-ţi fiu..

Explozia rupe clădirea de vizavi în două, clădire parţial distrusă  de cutremur.Gura de metrou se umple de fum şi moloz astupậndu-se la cậteva zeci de secunde Pastorul mă împinge ca un dement  reuşind într-un final să mă ducă într-un gang ferit:

-Vezi? Dacă stăteai acolo îţi cậntau îngerii.Deşi mulţi au dispărut globalizaţi de bombe mureai cu cậntec.Crezi că mai există mallul? Crezi?

 

 

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s