Ingeri si larve

Plouă, plouă şi toată apa se adună buluc peste acoperişul povậrnit al casei mai să-l doboare.Mama stă ţeapănă în geam aşteptậnd un semn, un gest.Nimic.Plouă nebuneşte , Sanda sor-mea pisează femeia din geam cu tot felul de întrebări:

-Da’ taica cậnd apare? A zis că apare să-mi aducă bomboane, cậnd apare? Da’ unchiu Ion cậnd mai vie pe la noi? Nu-mi place barba lui, mă zgậrie cu ea!

-Taci fată! Taci!

Tocmai atunci se rupe cerul şi dealul, de sus se aude  răpăială suspectă apoi noaptea se frậnge scurt în bucăţi.Am intrat în casă tocmai cậnd mama a ieşit din geam frậngậndu-şi mậinile:

-Mirce’ ce-i acolo copile? Ce-i acolo de bubuie aşa tare?

-I-au înconjurat dincolo  spre culmi.Am venit să te pregătesc  pentru ce se poate întậmpla! Să-mi dai puşca şi să faci exact cum ţi-a zis taica!

-Da-s bine? Or scặpat?

-Sặ fiți tari! Aşa mi-a zis.Sặ fiți tari!

Pe cậnd ieşeam spre grădină răpăiala s-a înteţit oprindu-se însă ploaia.Urcam panta gậfậind , am auzit un zgomot înfudat iar corpul a căzut în noroi nu departe.Sabin? Ion? Aurel? Care din ei a căzut?

Nenea Aurel, el e! Ţine piept soldaţilor, îi loveşte amarnic de copaci, îi fugăreşte ca vậntul apoi dispare.Poate au scăpat şi ei, poate că nu se termină aici totul.

Pe Sabin l-au prins în capătul satului cậnd s-a terminat muniţia pe care o avea.Toată noaptea s-au auzit focuri de armă, spre dimineaţă au dat foc casei în care se adăpostise.

Cu Ion m-am întălnit două zile mai tậrziu peste coama dealului cậnd în sfậrşit am reuşit să-i dau arma şi o bucată de slănină:

-Mă duc în sat să-ţi fac rost de gazdă.Mậine sau poimậine îţi las semn ca să vii.Să ai noroc!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s